Pranayama – Arta de a respira conștient


Viața este acolo unde este respirația ta – mereu în Acum.
Respiră conștient și totul se transformă în jurul tău.

Când te-ai simțit ultima dată conectată cu corpul tău, să fii cu totul prezentă, aici și acum? Dacă ai fost deconectată mult timp de corpul tău îți poate părea dificil să te reconectezi cu el. Această reîntâlnire poate stârni o serie de emoții pe care le ai față de corpul tău. E posibil să nu fii în armonie cu anumite părți ale corpului tău. Centrarea în corpul tău este foarte importantă, pentru că numai prin corpul tău, care se află întotdeauna în momentul prezent, îți poți accesa întregul potențial. Este un dar Divin să trăiești în fiecare moment centrată în corpul tău prin practica respirației conștiente.

Atunci când rătăcești în gândurile tale pierzi conexiunea cu corpul tău?
Acum, chiar în acest moment, te simți ca și cum ești în întregime prezentă în corpul fizic?
Știi ce simte corpul tău? Ești conștientă de respirația ta și de energia ta vitală?

Acum, te invit să respiri conștient pentru câteva momente. Simți deja o schimbare energetică în corp?

„Pranayama” este un cuvânt sanscrit care înseamnă controlul energiei vitale prin exerciții de respirație conștientă„Prana” este forța vitală și „Ayama” este expansiune. Pranayama este respirația profundă și lentă care te aduce într-o stare profundă de pace și echilibru interior. Respirația conștientă mișcă multă energie în corpul tău și elimină blocajele.

Cu toţii respirăm încă din prima secundă în care am venit pe lume, însă foarte puţini dintre noi, ajungem la maturitate și respirăm corect, sănătos și conștient. Respiraţia a fost studiată de mai bine de 5000 de ani, timp în care s-a dovedit, că prin practica zilnică unor tehnici corecte  de inspirație și expirație putem elimina stresul, controla emoţiile negative şi contribui la buna funcţionare a organelor, regenerarea corpului și la reversarea proceselor de îmbătrânire.

Majoritatea oamenilor folosesc numai 35% din capacitatea plămânilor în mod inconștient. Felul în care respiri este responsabil pentru afecțiunile legate de stres și probleme respiratorii.
Prin practica zilnică a respirației conștiente elimini mai mult de 80% dintre toxinele mentale, emoţionale, fizice și energetice.

Pranayama este arta respirației conștiente, prin care te aduci cu atenția în momentul prezent, te conectezi cu armonia universului și simți că totul este perfect în fiecare moment, adică Divin. Prin practica pranayama te conectezi conștient cu corpul, emoțiile și gândurile tale. Te eliberezi de barierele minții raționale, astfel îți schimbi perspectiva asupra experiențelor din viața ta. Prin controlul respirației, mintea se liniștește, iar corpul se relaxează și se regenerează.

Respirația și energia sunt conectate în medicina orientală. Pentru a mișca energia în corp trebuie să fii conștientă de respirația ta, care e important să fie profundă, deplină și curgătoare. Prin practica respirației conștiente trezești și miști energia sexuală în întregul corp. Cu cât mai conștientă devii de respirația ta, cu atât vei fi mai conștientă de energia ta sexuală și de orgasm. Prin practica zilnică a respirației conștiente poți să observi o stare profundă de pace și liniștire a minții.

Comunitățile monastice din Tibet și India consideră că pranayama este o formă înaltă de rugăciune și o cale de înălțare a conștiinței, accesând cele mai înalte stări de conștiință.

Inima ta este templul ființei tale. Trăiești deconectată de inima ta, ascultând mintea care îți spune ce să simți? O inimă închisă te face să te simți deconectată de viață.

Respirația pranayama te ajută să îți trezești inima, să te simți conectată cu tot ce te înconjoară ca întreg. Pentru a face asta e important să fii prezentă și să trăiești doar în Acum. Dacă inima ta este închisă din cauza suferinței și abuzurilor din trecut, e important să corectezi gândirea care te împiedică să îți deschizi inima. Dacă nu ești ancorată în corpul tău te simți lipsită de claritate, prezență, sau chiar confuză. Atunci când te ancorezi în corpul tău te reconectezi cu înțelepciunea ta interioară.

Multe dintre femeile cu care lucrez individual trăiesc stări de panică sau de anxietate pentru că nu sunt ancorate în corpurile lor. Corpul lor este cel care se panichează pentru că nu sunt conectate cu corpul, la sursa lor de putere, de înțelepciune și trăiesc la voia întâmplării. Am văzut viețile multor persoane cu care lucrez transformându-se datorită practicii zilnice de respirație conștientă, centrare și de ancorare.

Ancorarea se manifestă ca și cum arunci o ancoră din energia forței tale vitale în Pământ, care te ține acolo puternic conectată și în siguranță. Odată ce te afli ancorată în corp acesta se simte iubit și conectat cu energia vitală.

Fără antrenament zilnic specific, nicio persoană nu poate atinge stări profunde de conștiință.

Am creat pentru tine, cursul practic Pranayama, care este o călătorie de inițiere în respirația conștientă. Vom practica împreună tehnici de respirație orientale, tehnici de purificare și Meditații Zen de vizualizare creatoare, pe care să le integrezi în rutina ta zilnică.

Cu ce pleci valoros în viața ta?

  • Creșterea puterii de concentrare.
  • Vindecarea stărilor de anxietate și stres.
  • Regenerarea și energizarea corpului.
  • Îmbunătățești concentrarea și claritatea mentală.
  • Stare de Calm și somn odihnitor.
  • Elimini reziduurile energerice din corp.
  • Te reconectezi cu corpul tău.

Ești doar la o alegere distanță să îți schimbi gândirea și perspectiva din care te uiți la viața ta.

Tot ce ai nevoie este deja în tine și așteaptă să fie descoperit prin respirația conștientă!

 

Leave a Comment