Împreună putem crea o lume ecologică

TU CUMPERI APĂ LA PET? DE CE?

Știi ce efect are asupra sănătății apa pe care o bei zi de zi? Cumpărând apă îmbuteliată, de fapt tu plătești plasticul, apa având zero beneficii pentru sănătate, favorizând chiar apariția bolilor în corpul tău. Poluarea cu sticle din plastic continuă să crească alarmant și e important să luăm măsuri înainte de a fi prea târziu!

Ai calculat vreodată cât de mult timp și bani cheltui în fiecare zi pe apa îmbuteliată? Pe săptămână? Într-un an? 5 ani? 10 ani? 20 de ani?

Știai că studiile arată că producem miliarde de pet-uri și reciclăm doar o mică parte, restul ajung să polueze Pământul și apele, din care tot noi ne luăm apoi hrana și apa. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi de a contribui la conservarea mediului. 

Întrebarea e: îți asumi sau nu responsabilitatea pentru acțiunile tale de zi de zi, ca locuitor al Planetei?

Cu un calcul simplu, aflăm că o familie cu doar 3 membri poate reduce poluarea cu 65.000 – 87.000 de pet-uri în 15-20 de ani, timpul de viață al Ionizatorului Kangen.

Cum ar fi dacă în 30-50 de ani vom avea apă cu porția, calculată strict pe persoană?

Imaginează-ți… Cum ar fi dacă ai sta la coadă pentru apă?             

Tu ce alegi? Să faci parte din problemă sau din soluție? Criza de apă devine lent o criză mondială dacă nu luăm atitudine individual. Tu ești soluția dacă prețuiești și îți asumi responsabilitatea pentru aceste resurse. Ce obiceiuri alegi să schimbi pentru a nu mai irosi apa? Totul în viață este despre alegerile individuale de azi și cum ele ne influențează viitorul.

Gândeşte-te cum o să arate Planeta, casa noastră, în 5-10 ani, dacă nu alegi să schimbi ceva Azi? Cu o singură investiție pentru următorii 25 ani în sănătatea familiei, îți asumi responsabitatea pentru întreaga Planetă.                           

În 2020, am lansat Misiunea globală EuSuntSchimbarea, un demers de responsabilitate individuală, menit să atragă atenția asupra importanței protejării celei mai importante resurse a naturii – apa

 

Eu Sunt schimbarea

Kangen Club susține mediul prin Campania “Un ionizator în fiecare casă”, prin care o singură familie elimină minim 2.000 sticle de plastic pe an.

UN PROIECT CREAT  DIN IUBIRE PENTRU MEDIU  ȘI 100% RESPONSABILITATE  INDIVIDUALĂ

                                              

Zi de zi, fiecare gest al nostru contează! Supermarket-urile nu vor fi niciodată cu adevărat prietenoase cu natura pentru că, pentru ei, profitul primează. Dovada sunt tonele de produse de plastic aduse de la mii de kilometri distanță, față de adevăratele necesități ale clienților. Doar așa, de dragul de a mai cumpăra ceva, că tot e la ofertă, ne umplem coșurile cu nimicuri care poluează cu noxe și tone de plastic.                                                                            

În acest articol, vreau să împărtășesc cu tine ce am ales eu să fac pentru a contribui la reducerea poluării.

· Refuz pungile de plastic de unică folosință – am întotdeauna în geantă pungi din materiale reutilizabile. 

· Cumpăr 70% din alimente de la producătorii locali.                                                                                                                    

· Consum 80% alimente de origine vegetală.                                                                                                                                        

· Reduc consumul, cumpăr doar strictul necesar și astfel nu arunc niciodată mâncarea.

· Refuz consumul de apă îmbuteliată, de aceea am ales să folosesc apa Kangen pe care o păstrez în sticle eco-reutlizabile.

· Reciclez și recircul cât mai mult apă în fluxurile din bucătaria mea: la prepararea alimentelor, la clătirea legumelor/ fructelor, la spălarea limpezirea vaselor, ustensilelor etc. Astfel, reduc cu peste 50% consumul propriu de apă și folosesc apa în mod conștiincios zi de zi.                                     

Fii și tu Maestra robinetului! Cu antrenament zilnic și prezență o să îl închizi imediat, din reflex.

· Spăl vasele după metoda indiană

Înainte să spăl vasele, cumulez apă în chiuvetă atât cat este necesar pentru a le cuprinde pe toate, folosesc puțin detergent să curăț resturile rămase de mâncare, astfel încât dintr-un singur volum de apă reușesc spălarea tuturor vaselor. Astfel, evit consumul de apă, încărcarea chimică a apelor menajere și  pot reutiliza apa de mai multe ori, până termin toate vasele de curățat. Pentru clătire, eliberez apa din chiuvetă, apoi blochez scurgerea și reumplu chiuveta cu apă curată pentru a le clăti. Prin această metodă prin care am ales să spăl vasele, economisesc peste 80% din cantitatea de apă pe care o foloseam înainte. La final, după clătire, pulverizez apa beauty pentru a da luciu vaselor, tacâmurilor și paharelor, le șterg și le depozitez în dulap.                                                

Dacă ai mașină de spălat vase, nu o folosi dacă nu este încărcată la capacitate maximă. Folosește cu grijă programele care au un consum ridicat de apă. Vasele pot fi curățate la o temperatură optimă de 50˚C și astfel reduci consumul energetic, de detergent și de apă.                                                                

• Gătesc la abur  
Iarna consum alimentele 50% crude și 50% gătite la abur, iar vara 80% crude și 20% gătite la abur, pentru că am ales să consum hrana vie, antioxidantă, bogată în nutrienți și enzime. Ca să mă pot bucura de alimente fără pesticide și chimicale, înainte să le consum sau să le gătesc, le las 20-30 de minute în apa Kangen, după care devin antioxidante și au gust la fel ca acelea pe care le mâncam în copilărie din gradina bunicii mele.

Gătitul la abur nu numai că scade consumul de apă, dar reușește să rețină mai mulți nutrienți și enzime. Am ales metoda cea mai simplă pentru gătitul la abur, printr-un aparat care are această funcție și în maxim 20 de minute, pregătesc câte 2-3 feluri de mâncare. Dacă nu ai un aparat de gătit de aburi, recomandarea mea este să încălzești apa separat, iar într-un alt recipient să lași separat legumele, peste care adaugi apa fiartă. Acestea vor atinge punctul de fierbere mult mai rapid și astfel gătești inteligent. Nu mai vorbim de faptul că scazi timpul de gătire și cantitatea de apă.                                                                                             

· Atunci când folosesc alimente congelate, le dezgheț în mod natural sau le las în apa beauty pe care o colectez în fiecare dimineață de la ionizatorul de apă Kangen™. Orice dezghețare forțată a alimentelor cu ajutorul apei calde înseamnă pierderea calităților nutritive ale alimentelor.

Dacă te inspiră soluțiile pe care le-am ales pentru a contribui la o lume ecologică, fii și tu parte a  schimbarii, prin acțiunile mici de zi cu zi.

Cunoașterea înseamnă alegeri responsabile!

Alege și tu să fii schimbarea! Schimbă-ți gândirea, schimbă Apa, Schimbă-ți Viața!

Schimbările mici pot face o mare diferență în viața ta.


📌Vrei să devii ambasador Kangen? Programează o ședință 1:1 azi! (click aici)

 

Comments

  1. Buna, gandesc exact ca tine si actionez in consecinta. Sunt revoltata pentru cate ambalaje de plastic, carton si hartie producem. Si pentru cata mancare se arunca cand atat de multi oameni rabda de foame chiar langa noi.
    Ma bucur ca tinerii iau atitudine. Felicitari si mult succes! Prin implicarea noastra lumea poate deveni mai buna, doar ca uneori nu stim de unde sa incepem…

Leave a Comment