Iubirea NU e un concept

Astăzi vreau să vorbim despre iubire, dintr-o altă perspectivă. Văd că iubirea a devenit un concept, ceva care se posedă sau se dăruiește. Viața devine o luptă pentru a câștiga iubirea cu orice preț. Auzim peste tot că doar dacă te iubești pe tine, poți să îi iubești și pe ceilalți. În iubire nu există o ordine a pașilor pe care îi ai de făcut:

Pasul I: Iubește-te.

Pasul II: Iubește-i pe ceilalți.

Pasul III: Acum atragi partenerul perfect. The end.

Asta e tot ce numești tu viața ta trăită în “iubire necondiționată”, chinuită de gândirea pozitivă, care îți ține demonii în cușcă, pe care încerci să îi dresezi repetând toată ziua “afirmații pozitive” și stilul de viață sănătos care te privează de toate plăcerile vieții? Când vreodată extremele au adus ceva bun în viața ta?

Oprește-te pentru o clipă din a te minți că poți face totul PERFECT. Crede-mă, nu e nimeni acolo afară căruia să îi pese mai mult decât de cum să dea bine la rândul lor.

Asta e tot ce e. Toată lumea vrea să dea bine și cerșește iubire, respect și apreciere, proiectând  în exterior o imagine falsă, poleită Perfect. Iubirea, responsabilitatea, contribuția, compasiunea, autenticitatea, prezența sunt valori de mult uitate. Conduși de mirajul formelor, am creat la nivel colectiv o lume a extremelor și am uitat că iubirea infinită este darul pe care toate ființele umane l-au primit la naștere și e Misiunea Supremă a vieții.

Iubirea nu poate fi explicată, ca mintea rațională să o înțeleagă. Exact la fel cum copacul nu are nevoie să înțeleagă cum trebuie să crească, pur și simplu el crește. Imaginează-ți cum un copac crește dintr-o sămânță, iar pentru a face fructe are nevoie de frunze și de flori, dar are nevoie de ploaie și Soare.

Atunci când cobori din minte în inimă și nu te mai identifici cu mirajul formelor, treci în rolul de observator și te lași ghidată pas cu pas de intuiția ta. Din rolul de observator, poți să vezi că în inima ta nu există judecată, frică, comparație, nevoia de a demonstra ceva, ci doar compasiune, apreciere, iubire și respect pentru tot ce te înconjoară și simți în fiecare clipă că ești una cu întreaga existență.

Tu unde te afli acum? La ce nivel de energie vibrează emoțiile tale?

Uită-te la cum arată viața ta. Poți să vezi nivelul energetic la care ești acum uitându-te la ce ai creat în viața ta până acum. Uită-te care sunt gândurile tale, ce dorințe ai, în ce îți investești atenția, dacă acționezi sau ești dor spectatoare în viața ta, ce ai creat până acum singură dar și împreună cu alții.

Acum te invit să cobori mintea în inimă. Închide ochii și respiră profund de câteva ori. Pe măsură ce expiri simte cum toată atenția ta coboară în inimă. Fii prezentă la bătăile inimii tale pentru câteva momente și simte toată iubirea din inima ta. Amintește-ți că iubirea este energia care face ca lumea să se întâmple în perfecțiunea care există în noi dar și peste tot în jurul nostru. Iubirea este materialul din care ai fost creată de Dumnezeu. Iubirea este în tine din totdeauna, însă se manifestă doar prin inima recunoscătoare care care nu cunoaște frică și judecată.

Iubirea te eliberează de toate poveștile trecutului pe care le cari în spate de o viață și crezi că asta ești tu.

Te invit acum să reflectezi la întrebarea: Cine aleg să fiu în prezent dacă renunț la toate poveștile trecutului? Acum fă tot ce te inspiră ca să fii ce ai spus că îți dorești să fii în prezent.

Atunci când ești iubire infinită toate emoțiile negative, fricile și suferința ta dispar. Ori de câte ori emoțiile negative sunt prezente în viața ta, iubirea nu este. Iubirea și suferința nu pot să existe în același timp și spațiu. Când ești iubire, suferința nu există pentru tine. Eliberarea de toate gândurile și acțiunile prin care creezi suferință în viața ta presupune un angajament puternic. Suferința este o otravă care distruge iubirea de sine și iubirea pentru viața însăși. Atunci când alegi să te eliberezi de suferință, iubirea din viața ta va fi atât de abundentă încât va deveni necondiționată. Ai suferit toată viața ta. Dar ce ai învățat din suferința ta? Dacă nu înveți nimic din aceste experiențe și nu integrezi cunoașterea primită din fiecare experiență, creezi aceleași situații până când înveți lecția iubirii necondiționate, care este prezentă în spatele suferinței din viața ta. Suferința te ține în întuneric și nu poți să renunți să scapi de întuneric decât dacă aprinzi lumina. Dacă vrei să trăiești în continuare în întuneric, e alegerea ta și dacă vrei să aprinzi lumina e tot alegerea ta. Nimeni nu poate să facă asta în locul tău.

Ca viața ta să se schimbe e nevoie să faci o alegere, ACUM, chiar în acest moment! Nu mâine, nu de luni, nu peste o săptămână. Când alegi să acționezi acum, renunți să te mai minți că într-o zi viața ta se va schimba. Schimbarea e doar ACUM, toate poveștile și scuzele pe care ți le spui sunt doar o iluzie.  E alegerea ta dacă faci ceva ACUM ca viața ta să se schimbe sau vrei să trăiești în continuare sufocată de poveștile care abia te lasă să respiri și te țin înțepenită într-o viață minusculă.

Leave a Comment