Shiva și Shakti – Dansul conștiinței divine

Fiecare dintre noi e întreg și complet așa cum e. Zi de zi ne experimentăm pe noi înșine în raport cu ceilalți. E o parte a jocului divin al vieții.

Întreaga viață este un dans între contrarii, Shiva și Shakti, un joc al energiei și conștiinței divine, care se găsește peste tot în univers. Toate forțele naturale curg între doi poli. Tot ce se întâmplă în univers este un schimb între energia feminină și masculină. Polul masculin și cel feminin dintre doi oameni creează un flux de energie în mișcare. Fiecare acţiune (energie masculină) pe care o faci îi corespunde unei emoţii (energia feminină). Fiecare gând pe care îl emiţi (energia masculină) primeşte ca răspuns (energia feminină) un alt gând pe care îl conectezi la cel dintâi. Ce este în interior (feminin) şi ce este în exterior (masculin) reprezintă de fapt reflexiile energiei masculine și feminine.

Shiva este principiul masculin, martorul și conștiința meditativă. Este partea din noi care nu se schimbă niciodată, care stă și observă viața. Energia masculină Shiva este acţiunea, direcţia. Este liniară, analitică, strategică şi practică. Atunci când manifești mai multă energie masculină, devii agitat/ă şi ia naştere o viziune limitată, îngustă, care nu este deschisă la o nouă posibilitate.

Mantra ta este:  “Eu sunt singurul care are dreptate şi doar ce știu deja funcţionează.”

Shakti este principiul feminin, reprezintă dansul vieții, senzațiile, emoțiile care se mișcă împreună cu viața. Shakti înseamnă divinul feminin. Noi toți conținem ambele forțe. Putem să ne identificăm mai puternic cu una sau cu cealaltă, sau putem să manifestăm una sau cealaltă în relația cu altcineva. De exemplu, dacă ai o experiență emoțională puternică, precum o izbucnire de furie, frică sau tristețe, poți să vezi că ești în propriul Shiva atunci când te-ai separat de emoțiile tale. Ești în energia Shakti atunci când te lași purtată și te abandonezi complet fluxului de energie feminină. Energia Shakti este creativă şi intuitivă, tărâmul posibilităţilor infinite şi afectează universul din interior. Dacă se manifestă în exces această energie, creativitatea se blochează.

Cea mai importantă diferenţă dintre aceste energii este la nivel de viziune: energia masculină priveşte părţile, în timp ce energia feminină priveşte în ansamblu. Ambele energii sunt extrem de puternice atunci când se manifestă. În momentul în care cele două se află în completă armonie şi noi suntem în armonie. Este foarte importantă mişcarea acestor energii. Energia curge infinit în univers și este prezentă peste tot. Energia masculină curge liniar de la un punct la altul, în timp ce energia feminină curge în spirală, se mișcă în curbe. Poţi compara curgerea energiei cu diferenţa între a merge pe acelaşi drum în fiecare zi spre casă, sau a urma de fiecare dată un alt traseu pentru a face o călătorie interesantă spre casă.

Aşa cum creierul nu poate funcţiona fără cele două emisfere, la fel se întâmplă şi cu energia feminină și masculină. Pentru a percepe realitatea este nevoie de ambele părţi ale creierului. Emisfera stângă a creierului corespunde energiei masculine – care este ordonată, statistică, matematică, vede lucrurile în linii drepte raţionale şi practice. Emisfera dreaptă corespunde energiei feminine. Este partea creativă, pasiunea, intuiția, experienţa, mişcarea şi arta.

Ființele umane au un surplus de energie masculină, care creează competiție, separare, dominare, haos, confuzie. Când conștiința este polarizată se creează viziunea colectivă asupra lumii în dualitate: bine/ rău, corect/ greșit, cald/ rece, dragoste/ ură, rai/ iad. Noi suntem aici pentru a ne trezi prin acest dans al polarității. Contrariile se atrag și se trezesc unul pe celălalt.

Misiunea supremă este uniunea dintre Shiva și Shakti și armonizarea celor două energii pentru a curge egal prin noi. Astfel și ambele emisfere cerebrale se armonizează. Ce înseamnă asta? Dacă o polaritate este adormită în interiorul tău trebuie să o trezești. Să vindeci orice separare dintre cele două polarități intern și extern. De exemplu, dacă un bărbat și o femeie se ceartă foarte mult într-o relație, asta arată că există o luptă interioară în fiecare dintre ei, între aspectul lor masculin și feminin. 

Prin alinierea cu fluxul energiei Shiva și Shakti poți să manifești și să devii tot ce îți dorești în această viață. Uniunea energiei Shiva și Shakti este un proces ireversibil și cu cât evoluezi mai mult, te apropii de esența ta, de ființa divină, perfectă și completă, așa cum ai fost creată.

Leave a Comment