Top 10 cărți care mi-au schimbat viața

Cărțile joacă un rol important în viața mea, în cine sunt astăzi. Pentru mine, cititul este o formă de meditație activă în care mă conectez cu întreaga cunoaștere. Cititul îmi oferă o stare de uniune cu Divinitatea. Cărțile mi-au devenit cele mai buni partenere de viață, sunt mereu o invitație deschisă către aventură și libertate, care îmi ușurează descoperirea necunoscutului cu care am mereu de-a face. Bucuria mea de a citi vine din faptul că pot să văd cu claritate viața, să îmi îmbogățesc imaginația, să caut răspunsuri la diferite întrebări, să creez și să descopăr noi perspective.

Pentru mine cititul este ca respirația: vital. Fără cărți aș fi avut nevoie de sute de vieți ca să cunosc viața din atâtea perspective. Fiecare carte citită face lumină în mintea mea și îmi dezvăluie o nouă lume, plină de posibilități infinite. Cărțile sunt ușa deschisă a imaginației mele, libertatea de a cunoaște, de a integra în experiența mea cunoașterea primită și de a o împărtăși mai departe.

De ce iubesc să citesc? Pentru că simt că mă conectez cu autorul ca întreg și mă aliniez cu “starea de flux” din care pot să creez și să fiu tot ce mă inspiră. Este uimitor cum prin fiecare carte mă bucur de puterea cărții de a ilumina, ca un Maestru care mă invită să mă redescopăr și să îmi aduc aminte de cine sunt, de ce sunt aici și unde mă îndrept.

Inspirația pe care am primit-o din cărțile pe care le-am citit și de la toți autorii cu care am interacționat mi-au hrănit dorința de a scrie și eu și a mă împărtăși cu toată ființa mea cititoarelor mele. Dacă vrei să descoperi mai multe, găsești cartea mea aici


Cărțile sunt propria mea mașină a timpului, pașaportul meu către libertate.


Când citesc? În fiecare zi mi-am făcut un ritual în care citesc 1 oră dimineața înainte încep lucrul la birou și seara până adorm. Aleg să citesc în fiecare zi pentru că îmi aduce claritate, prezență și bucurie de copil când descopăr cunoașterea care îmi este revelată prin fiecare carte. Dacă nu citesc în fiecare zi minim 2 – 3 pagini, simt că ziua mea e incompletă. Înainte să citesc o carte îmi pun o intenție despre ce vreau să primesc din carte și până la final, autorul îmi oferă, răspunsul la ceea ce vreau să primesc din carte și mult mai mult.

Am ales sa scriu articol pentru că vreau să te încurajez să transformi și tu cititul într-un ritual zilnic. Renunță să îți mai vinzi scuza că “nu ai timp” și alege cu inima cărțile care te trezesc. Dacă citești doar ca să bifezi și aștepți ca ceva să se schimbe în viața ta doar pentru că ai citit câteva cărți o să fii dezamăgită, iar apoi îți vei spune că nu funcționează.

Vreau să îți împărtășesc topul celor 10 cărți care mi-au impactat viața, în ordinea pe care o simt intuitiv:

1) Pisica lui Dalai Lama – David Michie (4 volume)

Înfometată si demnă de milă, o pisicuță murdară este salvată din cartierele sărăcăcioase din New Delhi și are șansa unei vieți pe care nu și-o imaginase vreodată. Într-un sanctuar frumos, cu o priveliște incredibilă spre munții Himalaya, ea își începe noua existență ca pisică a lui Dalai Lama. Iubitoare, sarcastică și înțeleaptă, această pisică cu nenumărate nume deschide o fereastră spre sanctuarul interior al vieții din Dharamsala. Ca un mic spion care observă fluxul constant de întâlniri private dintre Sfinția Sa și diverse persoane, de la celebrități hollywoodiene la filantropi și autori motivaționali, pisica lui Dalai Lama ne oferă o perspectivă asupra modului în care putem găsi fericire și sens într-o lume ocupată și materialistă. Povestea ei va aduce un zâmbet pe chipul tău, mai ales dacă ai fost binecuvântată cu torsul mărinimos și lăbuțele fremătătoare ale unei pisici.

2) Dincolo de religie. Etică pentru o lume mai bună – Dalai Lama

În această carte, Sfinția Sa Dalai Lama, argumentează că religia nu este o necesitate pentru a trăi o viață spirituală. Mai degrabă, calea de urmat este să ne concentrăm pe toleranță și înțelegere între religii și pe toleranța și înțelegerea între credincioși și necredincioși. Dalai Lama propune un sistem de etică seculară, bazat pe aprecierea profundă a umanității noastre comune. Această carte este un ghid care arată calea spre pace a acestei lumi în suferință, care oferă posibilitatea celor șapte miliarde de locuitori ai Planetei să-și educe sufletul, prin valori lăuntrice ca: iubirea, compasiunea, dreptatea și iertarea.

3) Un pământ nou. Trezirea conștiinței umane – Eckhart Tolle

Este un ghid către libertatea unei vieți trăite pe tărâmul lui “acum”. Autorul ne arată cum conștiința umană poate înflori prin diminuarea egoului, esențială atât pentru a dobândi fericirea personală cât și pentru a clădi o lume în afara conflictului și a suferinței. Tolle explică amănunțit cum atașamentul nostru față de ego creează disfuncții care ne conduc la mânie,frică, gelozie și nefericire, arătându-ne cum să trezim în noi o conștiință cu totul nouă și cum să pășim pe calea unei existențe cu adevărat împlinite. un PĂMÂNT NOU este un îndemn la trezire pentru întreaga Planetă și ne îndrumă cum să trăim în prezent și să renunțăm să scormonim obsesiv în trecut, sau făcându-ne griji în legătură cu viitorul.

4) Puterea prezentului – Eckhart Tolle

Mesajul cărții este pe cât de simplu pe atât de revelator: dacă alegem să trăim în prezent ne dăm șansa să avem o viață fericită. Pentru a ajunge însă acolo trebuie să ne răspundem la o întrebare: imaginea pe care o avem asupra realității este într-adevăr cea adevărată? Știm cine suntem și care este puterea noastră reală și în ce constă aceasta de fapt? Prin răspunsurile sale la aceste întrebări, autorul te inițiază într-o călătorie spirituală în care poți să vezi că locurile comune ale gândirii repetitive pe care o practicăm în fiecare zi și astfel devenim ceea ce gândim. În momentul în care încetezi să mai critici, te eliberezi de minte, faci loc în viața ta iubirii, bucuriei și păcii. În urma lecturii acestei cărți, faci pace cu tine și cu tot ce te înconjoară, astfel îți descoperi sinele autentic, complet și perfect, ajungând la libertate și iluminare.

5) Sistemul Maestrului – Charles F. Haanel și
Manual de punere în practică a principiilor din Sistemul Maestrului – Anthony Michalski, Robert Schmitz

Te conduce să atingi succesul și, prin practica timp de 24 de săptămâni în care autorul te ghidează, vei constata că ești de neoprit și că tot ce ai visat vreodată devine realitatea ta. Vei vedea cum poți să rezolvi problemele cu care te confrunți în prezent și ce să faci pentru a nu te mai confrunta niciodată cu ele. Îți vei putea redescoperi “conștiința milionarului”, care îți va permite să trăiești în abundență infinită. Te vei bucura de succes doar prin practică zi de zi, aceasta îți va deschide ușile pentru a obține succesul total – minte, trup și suflet.

6) Secretele minții de milionar – T. Harv Eker

Din perspectiva mea, aceasta este cea mai valoroasă carte practică pe care am citit-o până acum despre cum să devii bogat. T. Harv Eker spune: “Dați-mi 5 minute și vă pot prezice viitorul financiar pentru tot restul vieții”. Autorul împărtășește în carte experiența lui în afaceri în care a dat faliment de câteva ori, până a înțeles că trebuie să își schimbe gândirea, astfel în câțiva ani a devenit milionar. Eker ne oferă în carte perspectiva că nu lucrurile pe care le știm ne împiedică să avem succes, ci lucrurile despre care avem o gândire greșită reprezintă cel mai mare obstacol. Cartea nu te învață ci te dezvață și astfel poți să dai la o parte tot ce nu funcționează în viața ta și tot ce te oprește să trăiești o viață prosperă.

7) “You, asshole, YOU caused it!” – Connie Larkin

În orice moment, orice gândire greșită poate fi corectată. Este cartea care a pus lumină pe felurile neautentice pe care le practicam în viața mea, ca un fel de a fi. Connie este persoana care m-a condus în călătoria spre sinele meu autentic și a spart zidul ego-ului meu care mă ținuse atâția ani înțepenită în suferință. Îi sunt infinit recunoscătoare pentru darul cunoașterii pe care mi-a împărtășit-o, pentru că m-a ajutat să scot capul dintr-un loc întunecat😊 și a readus la viață visurile la care am renunțat cândva. Ce am conștientizat citind cartea “You, asshole, YOU caused it!” este că viața este ACUM, nu în trecut sau în viitor. Timpul psihologic este o poveste, o fantomă în mintea mea. Trecutul și viitorul însemnă întâlnirea cu ego-ul și ACUM este poarta spre FIINȚA mea. Am văzut că a da bine și a evita să dau rău era mai important decât propria mea viață. Am văzut că eram marioneta vocii din capul meu, fără să știu că îmi conduce viața. Dialogul meu înterior era evit să dau rău, ca să nu fiu criticată. Am văzut că dacă oamenii din întreaga lume ar alege să renunțe să trăiască vieți mici, insignifiante și patetice date de “eu” și “mie”, putem trăi vieți extraordinare date de ceea ce ne inspiră. Am văzut că dacă vreau ca viața mea vreau să facă doi bani, să trăiesc făcând o contribuție. Am de ales între a trăi doar pentru fundul meu sau să trăiesc făcând o contribuție prin existența mea.
Corelând acțiunea cu resposabilitatea individuală, nivelul de conștiință de pe Planetă crește considerabil. Ca un efect al bulgărelui de zăpadă, conștiința individuală întărește conștiința colectivă și conștiința colectivă dă claritate și putere conștiinței fiecărei ființe umane.

8) Fii stăpâna propriei vieți! – Mădălina Sarca

Dacă îți dorești să descoperi cea mai bună versiune a ta, pentru a trăi viața pe care ți-o dorești cu adevărat, această carte este pentru tine. Este o conversație autentică între prietene, care a trezit în mine dorința de a mă pune pe primul loc în viața mea și să redevin stăpâna vieții mele. Am văzut că nu există nimic din ce nu pot avea dacă sunt ghidată de iubire. În această călătorie în care Mădălina m-a ghidat pas cu pas într-o călătorie în care mi-am deschis inima, am fost vulnerabilă să văd cu claritate toate experiențele mele rușinoase, tragice, triste, sau distractive și să preiau cu responsabilitate controlul vieții mele. Am transformat toate minciunile pe care mi le spuneam, că nu sunt suficient de bună, de slabă, că ofer prea mult sau prea puțin și am ales trăiesc în adevărul că sunt perfectă așa cum sunt și că doar de mine depinde cum arată viața mea.

9) Nemernici Necesari – Andra Zelinski

Nemernici necesari sunt cărțile care mi-au deschis inima și mi-au oferit răspunsuri la întrebările la care nu aveam răspunsuri. Simt că au ajuns la mine exact în momentul potrivit să îmi arate că și eu am fost o Nemernică Necesară (Spun asta cu toată iubirea pentru mine și pentru cei “avariați” de dauna primită). M-au ajutat să vindec răni de mult ascunse, au adus Magie în viața mea prin simplitate și în același timp m-au plimbat în Universul infinit. Cu fiecare cuvânt, Andra Zelinski a atins și a deschis părți din inima mea și emoții care nu știam că există (cuvintele sunt prea mici ca să explic asta). Ori de câte ori recitesc Nemernici Necesari simt starea de euforie și aștept cu nerăbdare volumul 3.

10) Transformare prin tantra. Când dragostea întâlnește mediația – OSHO

Este cartea care mi-a oferit o nouă perspectivă despre iubire – energia vieții. Iubirea este Templul lui Dumnezeu și prin consacrarea Divinului în viața mea, prin fiecare gând, emoție și acțiune, amplific iubirea pe care o ofer cu toată dăruirea. Prin simpla prezență a fiecărei persoane cu care interacționez, simt prezența Divinului în viața mea. Dacă aplici cunoașterea primită în relația cu iubitul tău, el devine prezența Divinului masculin în viața ta și tu Divinul feminin în viața lui. Astfel, iubirea se transformă din nevoie în dăruire completă, eliberându-te de frică, gelozie și separare.

 

Dacă și tu îți dorești o transformare personală autentică și ai aceeași intenție de a contribui la evoluția comunității tale cu darurile tale, îți recomand să citești aceste cărți și să transformi într-un fel de a fi cunoașterea dătătoare de viață și inspirație, care îți oferă un mod extraordinar de a trăi responsabil și a-ți onora viața.

Leave a Comment